Championem soutěže Krále vín 2019 je naše Chardonnay!

Championem se stalo Chardonnay 2015 výběr z bobulí z našeho rodinného vinařství Vican. Víno získalo krásných 95,2 bodů a jednoho z degustátorů okouzlilo natolik, že mu dal poprvé v životě 100 bodů. Na víno jsme tak právem hrdí!

A jak podle degustátorů chutná náš Champion? 
Barva vína je zlato-zelenkavá. Vůně je dechberoucí, snoubí med a marmelády z exotického ovoce s kandovaným ovocem a jitrocelovým sirupem. Chuť je mnohovrstevná, nazrálá až olejnatá, zahrává si s cukrem i stále ještě živou kyselinou. Nekonečný závěr přináší všechny krásy světa.

Za krásné hodnocení děkujeme a pokud byste i vy chtěli naše Chardonnay ochutnat, doporučujeme královské Chardonnay 2018, které jsme jsme připravili tak, aby se mu co nejvíce podobalo. Proto jsme do výběrového Chardonnay přidali cibéby, které dodaly mohutnost a botrytickou expresivnost. Výsledné víno voní a chutná po medu, kandovaném ovoci a je s nekonečnou perzistencí. 

KRÁL VÍN České republiky je jedna z největších soutěží vín u nás, která již 14 let hodnotí a představuje nejlepší česká a moravská vína. 173 českých a moravských vinařů přihlásilo rekordních 1370 vzorků vín, které ohodnotila odborná komise v předposledním červencovém týdnu v kongresovém sále hotelu Clarion Congress Ostrava. Je to poprvé, kdy byla takto významná soutěž hodnocena na severu Moravy.

Znojmo se stalo v posledních letech pravidelným místem slavnostního aktu. Ceněné diplomy převzali vinaři ve znojemském divadle. Po slavnostním aktu následovala degustace vín spojená s rautem pro vinaře a od 18 hod první Královský košt pro veřejnost. Na tomto koštu bylo k ochutnání 600 nejlepších vín.

Koukněte na video samotného tvůrce.